פעולות שכדאי לבצע במהלך התואר כדי להיות מוכנים לשוק העבודה

רבים מהסטודנטים סבורים שכדי להיות מוכנים לשוק העבודה בסיום התואר, עליהם להתרכז רק בלימודים ולאחר שיסיימו את חובותיהם כל הדלתות יפתחו עבורם ויתקבלו לעבודת החלומות שלהם במהירות.

אך לא כך הדבר, מה חשוב לעשות במהלך התואר כדי להיות מוכנים לשוק העבודה?

להתחיל לעבוד תוך כדי התואר

כאשר סטודנטים מסיימים את התואר שלהם ופונים לשוק התעסוקה, פעמים רבות הם מופתעים לגלות שהדרישות במשרות שהם מחפשים לא מתאימות לכישוריהם-
מה הכוונה? במשרות רבות, גם בהתחלתיות שבהן, מבקשים נסיון מסוים בתחום.
ברגע שסטודנט מסיים את לימודיו ופונה לשוק העבודה ללא נסיון סביר להניח שיקחו לו עוד שנים רבות של צבירת נסיון עד שיגיע לתפקיד אליו שאף.
לכן, כדאי להתחיל לעבוד בתחום כבר במהלך התואר- במשרות סטודנט או משרות גמישות הנותנות את האפשרות ללמוד כמו שצריך כמובן.
כך תנצלו את זמן הלימודים לצבירת הנסיון הרלוונטי ולהכרת המקצוע ובסיום התואר תוכלו להתקדם אל התפקיד אליו שאפתם.

להירשם לקורס אנגלית עסקית

כיוון שהעולם גלובלי ובכל תפקיד בשוק העבודה משתמשים באנגלית כשפה הבינלאומית חשוב שנדע אותה על בוריה.
המתראיינים שבנינו יודעים שבמשרות רבות לא מסכימים לקבל בוגרים שלא יודעים אנגלית בסיסית ולפעמים הדרישות גבוהות יותר ומצפים שהאנגלית תהיה ברמה גבוהה מאוד.
בנוסף פעמים רבות בוגרים מגיעים כשהם בטוחים שרמת האנגלית שלהם גבוהה מאוד אך מגלים שהם לא יודעים הרבה מהביטויים הרלוונטים לעולם העסקי.
לכן, רישום לקורס אנגלית עסקית יפתור את הבעיה – בקורס לומדים את אוצר המילים הרלוונטי לשוק העבודה ולעולם העסקים וניתן ללמוד אותו בזמן התואר כך תחסכו זמן ותדעו כי בעת היציאה לשוק העבודה יש בידכם את הכישורים המתאימים הקשורים לאנגלית.

להתפתח בעזרת למידה עצמית שלא קשורה למטלות של התואר

זה נשמע כמו משהו שאין זמן בשבילו במהלך הלימודים אבל הוא לא פחות חשוב מהלימודים עצמם.
ברגע שבוגרי תארים יוצאים לשוק העבודה צריך לקחת בחשבון שיש מאות מתחרים על כל משרה, כולם בוגרי התואר המתאים בציונים נאים, לכן אנחנו צריכים לבדל את עצמנו כדי לבלוט.
מה זה אומר בפועל? לצפות בסרטונים, לקרוא תכנים לימודיים להכנס לקבוצות לימוד שאפשר ליצור בהן קשרים עם אנשים מאותו תחום ובעצם לחקור את התחום שאנחנו לומדים.

כמובן שלימוד מהסוג הזה לא יכנס לקורות החיים שלנו אבל ידע הוא כח וככל שנדע יותר כך נוכל לענות על שאלות בראיון בצורה מעמיקה וטובה יותר וכמובן נוכל להציג את פועלנו למראיין שיקח בחשבון שיש לנו יכולת למידה והתפתחות עצמית.
בנוסף, בתחומים מסוימים כדאי וניתן לבנות לבד תיק עבודות, להתנסות לבד וליצור תיק שניתן יהיה להציג בפני המראיינים, כך נראה שאנחנו רציניים ובעלי ניסיון במקצוע ויוכלו להתרשם מהביצועים שלנו כבר במהלך הראיון.

השארת תגובה